Incep primul blog din viata mea astazi, 21 ianuarie 2015, ora 00:23, Bucuresti – Romania.

De ce? Simplu! Pentru ca m-am saturat pur si simplu sa vad/aud/citesc tot felul de specimene care se erijeaza in aparatorii neamului romanesc si vor sa ne apere de asa zise pericole cand de fapt ei vor doar sa ne prosteasca! La fel cum o fac din ’89 incoace! Si, parintii lor….si probabil progeniturile ce vor veni……

Incep cu primul mesaj, tinta fiind Ana Birchall, o avocata care se pare ca stie mult drept, doamna care isi sustine cu atata ardoare proiectul ei privind insolventa persoanei fizice:

Stimata doamna Birchall, dumneavoastra ati avut bunul simt sa cititi proiectul dvs de lege sau vi l-a dat cineva si l-ati semnat? Este o rusine sincer, un copil de scoala generala il facea mai bine!

Cum adica sa nu poti evacua un chirias care e in insolventa? Cine plateste utilitatile? De drept de proprietate ati auzit? Daca e in insolventa chiriasul, ii plateste utilitatile proprietarul, doamna avocat?

Ce expertiza au lichidatorii pentru a reabilita o persoana fizica? Ei au facut jaf la persoanele juridice si vreti sa legalizati si jaful persoanelor fizice?

Vreti ca in aceasta tara sa fie in minoritate oamenii care platesc? Adica ei sunt mai prosti?

Ati facut un sondaj despre modul cum se ascund bunuri in Romania?

Un studiu de impact la nivel de tara? Instantele fac fata unui numar mare de cereri de insolventa? Dar lichidatorii? Sunt ei pregatiti de munca aceasta cu persoanele fizice?

V-ati gandit ca pentru a avea minim 2 creditori se poate rezolva rapid cu un contract de imprumut la notar cu un prieten si pe o suma mai mare decat a dvs? Si automat banii vor fi impartiti proportional? Si veti lua mai putin pentru un astfel de artificiu legal?

Cine plateste onorariul lichidatorului? Noi? Nu noi, statul, veti raspunde! Deci tot noi!          Interesant este cum o creanta ipotecara se sterge dupa 5 ani iar onorariul lichidatorului ramane pe vecie sa poata fi recuperat…. Lichidatorul are venituri lunare de la debitor la care se adauga onorariul. Cu cat dureaza mai mult, cu atat lichidatorul incaseaza mai multi bani!

Pe cine ajutati voi de fapt? …..

Cand explicati, va rog daca se poate sa nu ne mai povestiti despre un caz cu 8000 creditori… Stim… Oltchim. Unul si numai unul in toata viata voastra amarata! Sau despre producatorul de curent… Il stim si pe acela!

Vreau sa ne explicati noua, prostilor, despre statistica ONRC. 2% reorganizari, 98% falimente direct. Deci? Ii mai spunem legea insolventei? Mai aruncam in ochii prostilor ca de fapt noi vrem sa reorganizam? Sau sa redresam, in cazul nostru, o persoana fizica?

V-ati gandit ce se intampla cu mediul economic? Nu, va spun eu….si cu toate acestea sustineti o lege a insolventei persoanei fizice de 6 pagini…

Jenant! Pentru o astfel de situatie ar trebui sa existe posibilitatea sa fiti exclusa din Parlament pentru neglijenta in serviciu.

Nu se poate sa traduci o lege si sa faci asa tam tam pe la televizor!
Repet, jenant cucoana! Mai pune mana pe carte!

Reclame