insolv

Ministerul Justitiei, prin vocea domnului judecator Motiu ( pe care-l stimez mult, by the way) ne anunta datele oficiale cu privire la situatia insolventelor pe perioada 2010 – 05.2013.

Ce observam aici este infricosator: 61.517 societati in faliment si 2.309 societati in reorganizare ( din care 33 proceduri inchise cu reinsertia debitorului in circuitul civil)

Asadar, total 63.826 societati in procedura in 3 ani din care 33 reusite. Calculati voi procentul de proceduri reusite?

Nu vreti sa vedeti statistica anterioara, 2009 si 2008 s-au tras cele mai multe tunuri.

Asadar, va intreb eu, cat timp ne mai prostesc lichidatorii ca ei reorganizeaza si ca e o procedura complexa? Situatia generala arata ca 98% sunt falimente si 2% reorganizari, din care probabil 0,1% reusite.

Oameni buni, vreti sa lasati persoanele fizice pe mana acestor „profesionisti”?

Daca eu sunt lichidator, cum as sti si as putea sa reorganizez o societate care se ocupa cu fabricarea de produse chimice? M-as destepta peste noapte si as sti cum merge aceasta piata si de ce produse bune si ieftine am nevoie si de la ce furnizor? Nu. Categoric nu! De aici rata de succes a reorganizarilor!

Astfel, va propun ca pe viitor sa vorbim doar despre legea falimentului, avand in vedere ca 98% sunt falimente clare.

Romanul s-a obisnuit sa tepuiasca. Pe oricine, oricand, oriunde.

Cand intra in deep shit, il suna pe domnul Arin Stanescu alias Arie Shalev, pe doamna Simona Milos sau pe domnul Piperea si ii roaga sa le acorde 5 minute. In aceste minute se decide totul. „Lasa ca rezolvam noi, stai linistit, te rezolvam cu insolventa, te scoatem din rahat. Te costa X euro. Traseele noastre sunt cunoscute, avem judecatorii nostri. Stai linistit!”

De aici ajungem in  ziua de azi. La o casta UNPIR de hoti si vardisti. O casta necontrolata de nimeni, toti fiind la cheremul Arinului, sub papucul acestuia. Nicio urma de control intern, nicio urma de bun simt. Haos general!

La ce putere li s-a dat (conjunctural) acestor specimene, este de dorit ca acestia sa revina sub papucul autoritatilor, sub controlul Corpului de Control al Ministrului Justitiei! Sa aiba un for care sa-i ia de urechi cand deraiaza. Dar in anii ’95-2000, Adrian Nastase primea chirie lunara de la firma de insolventa a Arinului ( cea pe care s-a inceput urmarirea penala) contravaloarea unui apartament de 2 camere in centrul Bucurestiului. Apartamentul unde s-a dezvoltat afacerea Arinului si ideea de UNPIR era situat pe Blvd. Mircea Voda. Dar na, daca primesti ani de zile, lunar, cadou cate un apartament si ajungi Prime-Minister, ajuti Arinul sa dezvolte o mega infractiune ca UNPIR…Asa Arinul isi permite sa plece cu sute de milioane de dolari cash, cu valiza spre tari exotice, de la bancile unde a fost numit sa lichideze, cu acordul judecatorilor sindici…..

Asa ca, dupa o scurta istorioara, revenim aici, astazi si observam ca in Parlament se discuta niste proiecte de legi privind insolventa persoanelor fizice care prevad solutii pentru redresarea acestora!

Cititi ce am scris mai sus si spuneti daca mai credeti in asta? Credeti ca asta se va intampla? Le pasa lor de noi? Nu! Va spun eu. Sunt alte si alte interese si jocuri!

Interesant este ca domnul deputat Culetu de la Constanta este extrem de interesat de acest proiect de lege, la fel de mult ca doamna Birchall.

Domnul Culetu tocmai a trecut prin furcile caudine ale executarii. Un simplu nume Culetu Danut pe site-ul http://www.portal.just.ro va va arata in ce situatie se afla:

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000308459&id_inst=3

http://portal.just.ro/301/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000227370&id_inst=301

Omul are probleme personale si pentru asta s-a gandit sa se refugieze in insolventa. Mie personal imi pute asta a conflict de interese si trafic de influenta. Este exact cum a facut Viorel Hrebenciuc, stia ca este vinovat si vroia sa modifice legea sa scape de acuzatii.

Doamna Birchall este intr-o situatie similara insa este mult mai discreta pe acest subiect.

Deci, mai credem ca cineva se gandeste la binele nostru? Nu? Se gandesc la binele lor! Toti! PUNCT!

Reclame