Astăzi, suntem anunțați de minunata idee a deputatei Ana Birchall (P.S.D) și a „maestrului” Arin Stanescu alias Arie Shalev.

http://www.economica.net/ultima-idee-in-parlament-privind-insolventa-personala-comisii-judetene-pentru-reorganizarea-financiara-a-debitorului_95582.html

 Înființăm deci o Comiție de Insolvență Centrală cu structuri teritoriale in țară…. Perfect, veti spune. Perfect, dar din nou pe banii nostri! Despre articolul care prevede ca banii se asigura de la bugetul de stat nu ni se mai spune absolut nimic. Cum ar trebui sa arate o asemenea comisie, ce personal auxiliar trebuie sa angajeze pentru a face fata unui numar estimat ( dupa ultimele sedinte ale Comisiei Juridice) la 2.000.000 de persoane fizice, ce spatii trebuie sa detina acest colos asemanator cu ANAF-ul care inca nu gestioneaza un numar asa mare de debitori ….

Experienta noastra cu aceste comisii este clara (a se vedea comisia ANRP, comisiile de fond funciar, comisiile de aplicare a legii nr. 10), dai un ban si stai in fata. La comisia ANRP avem deja un prejudiciu constatat de 2 mld. Euro, din care numai Alina Bica a rezolvat 60 milioane de Euro :

http://psnews.ro/seful-anrp-dezvaluie-un-prejudiciu-urias-urma-retrocedarilor-ilegale-jaful-continuat/

Asadar, depunem cererea de insolventa, dam o spaga si dosarul se va strecura in varful listei… Daca se vrea blocarea acestei legi, infiintam aceasta comisie.

Revenind la problema noastra, dupa aceasta procedura administrativa, persoanele care se vor ocupa de lichidare sunt in continuare aceleasi: UNPIR – lichidatorii, prin ilustrul si abilul Arin Stanescu alias Arie Shalev!

Acum se merge la unison, Arin si Ana sustin urmatoarele:

Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Practicienilor în Insolvenţă: nu este de dorit ca o singură persoană – administrator judiciar, executor judecătoresc, ori notar – să se ocupe de planul de rambrusare, care conţine multe constrângeri

Ana Birchall: Mi se pare foarte periculos să laşi în mâna unei persoane toată responsabilitatea

Serios? Dar la procedura insolventei persoanei juridice nu vi se mai pare periculos? Brusc, la persoana fizica ( procedura este extrem de simpla in comparatie cu o persoana juridica) vi se pare ciudat. Este exact invers, maestrilor in drept! Procedura la persoana juridica este mult mai complexa, prin urmare ar fi trebuit facuta de specialisti ( nu ca voi – oportunisti) iar la persoana fizica este extrem de simpla si clara. Ati sesizat un potential pericol, multa lume se gandeste sa construiasca legea pe profesii liberale deja existente si incepe sa vi se clatine imperiul, imperiu pe care in prezent nu-l mai puteti finanta! Fondul UNPIR este pe 0 lei! Insolventa scrie pe voi, veti ajunge sa va lichidati SPRL-urile intre voi! Bineinteles ca maestrul Arin va ramane ultimul si ii va lichida pe toti. De ce? Simplu! El inca mai are cele 640 miliarde de lei pe care le-a furat de la Banca Internationala a Religiilor…. Anexam interpelarea pe subiect si Raportul comun al Parlamentului Romaniei – Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senat si Camera Deputatilor:

i1782B

Asadar, din nou va sesizez aceste aspecte! Nu lasati hotilor mai multi bani de furat! Romania, trezeste-te! Nu va vrea nimeni binele!

Pe surse, auzim faptul ca lotul mare de condamnati (Voiculescu, Cocos, Bica, Becali, Borcea, Vantu, Adamescu, Sarbu, etc) in sarcina carora s-au stabilit prejudicii de miliarde de euro, prejudicii care ar trebui sa fie recuperate de Statul Roman prin ANAF, deja fac lobby pentru ca aceasta lege sa fie adoptata. Urgenta aceasta ne face din nou sa credem ca exista acest interes pentru a-i scapa de datorii! Este aceeasi graba pe care am vazut-o la discutia despre gratiere….Mare atentie! Multimiliardarii care sunt dupa gratii nu stau degeaba!

In incheiere doresc sa lamurim si „the credentials” of Ana Birchall:

Education
JSD, Yale University, Law School, Goldman Scholarship, Yale, USA, 2002
LLM, Yale University, Law School, magna cum laude, Yale, USA, 2000
Law Licence from Faculty of Law, University of Bucharest
LLB, Nicolae Titulescu University, Faculty of Law and International Affairs, Bucharest, Romania, 1996

A terminat Nicolae Titulescu, a dat licenta la Facultatea de Drept – Universitatea Bucuresti ( facultatea ei privata nefiind acreditata la acea data – 1992). Va dati seama, in 1992 s-a dus la privat. La stat erau 40 de persoane pe loc in 1992 si era dificil…

Desi sustine ca este avocat in US, nu are nicio calificare profesionala de a profesa avocatura in US si nu este avocat in US!  Nu are JD, are JSD, si asta nu iti da dreptul de a profesa, e un doctorat academic in drept, care vine foarte natural dupa ce ai facut un master in drept (LLM pe care il are ea).  Lucrul asta, ca nu poate profesa, e evidentiat si de faptul ca pe site-ul firmei cu care a colaborat, este „OF COUNSEL,” nu ASSOCIATE sau PARTNER.  Nu este nici macar membru al vreunui barou american, ceea ce spune multe, iar ca sa fii membru al asociatiilor profesionale pe care le listeaza ea pe resume, e de-ajuns o taxa, nu trebuie sa faci nimic deosebit!

Ana Birchall e avocat in Romania, si atat, in US nu exista!  Am indraznit sa fac precizarile de mai sus pt. ca e greu de descifrat atunci cand nu esti in domeniu, si poate ca unii ar fi interesati sa inteleaga cum stau lucrurile!

Asadar, avem „expertiza” internationala in insolventa….. Predam cursuri de insolventa. Avem 50 de facultati de drept si noi nu suntem in stare sa gandim ca debitorul persoana fizica poate deceda….si sa detaliem procedura ulterioara….

Asa ca, nu ne mai luati pe toti de prosti! Ne-am saturat de Arin Stanescu peste tot unde este rost de ceva lovele si de femei ca Ana Birchall in politica!

Probabil ca dupa reusita legii insolventei, Arin o va promova pe Ana in functia de Prim Vice Presedinte UNPIR. Mai adaugam ceva la CV-ul pompos?

Sa va fie rusine!

Reclame